Sønderborg byder på en imponerende vifte af grønne virksomheder, der hver især bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Det er lige fra udvikling og produktion af solceller og bæredygtig teknologi til fremtidens fødevareindustri og CO2-reducerende pakkeleveringsteknologi. 

Grøntliv

Sønderborg har længe været helt i front i kampen for grøn omstilling takket være Danfoss og det offentlige/private samarbejde, ProjectZero. Visionen er klar, vi skal nå nullet i 2029, og det har sat byen på verdenskortet. 

Det er ambitioner, der er stor handling bag, og erhvervslivet spiller en helt afgørende rolle. Mere end halvdelen af alle Sønderborgs virksomheder beskæftiger sig inden for den grønne omstilling, og omkring 6000 dedikerede mennesker møder hver dag ind på en arbejdsplads i Sønderborg, hvor de med deres arbejde er med til at skabe en grønnere by, kommune – og verden. 

 

Sammen om en positiv klimaforskel

Den grønne pionerånd i Sønderborg er en stor kilde til inspiration og samarbejde. Her arbejder forskellige industrier som solcelleeksperter, teknologipionerer, fødevareinnovatører og pakkeleveringsentusiaster sammen om at gøre en positiv klimaforskel. De viser os, at bæredygtighed ikke er en luftig drøm, men en konkret, opnåelig og økonomisk rentabel virkelighed. 

Mød blandt andre virksomhederne Better Energy, Bitzer Electronics, Niko Servodan og SwipBox, og dyk ned i Sønderborgs grønne erhvervsunivers, hvor virksomhedernes indsats giver håb for fremtiden og beviser, at en grønnere fremtid er inden for rækkevidde.