I Sønderborg er grøn omstilling en levende del af studielivet – helt fra ABC til Ph.d. Vi gør os umage for konstruktivt og optimistisk at forberede vores unge på fremtidens globale udfordringer og inspirere dem til et klimabevidst fokus på bæredygtighed i hverdagen. Og hvem ved – en dag gør de måske endda karriere indenfor Sønderborgs grønne erhvervsliv.

Grøntliv

Allerede i folkeskolen introduceres eleverne i Sønderborg for vigtigheden af bæredygtighed. Vi gør det gennem en bred vifte af inspirerende initiativer, der understøtter undervisningen og sikrer den grønne tråd med fokus på at styrke elevernes interesse for STEM-fagene. Senere i deres ungdomsuddannelse har de utallige muligheder for at dykke dybere ned i grøn teknologi og bæredygtighed gennem forskellige studieretninger og fag på både kommunens gymnasier og erhvervsuddannelser.

 

Grøn forskning og uddannelse

På byens universitet, SDU Sønderborg, har vi et stærkt fokus på at udforske nye veje inden for grøn forskning og uddannelse. Med en bred vifte af ingeniøruddannelser i tæt samarbejde med lokale virksomheder og organisationer får de studerende rig mulighed for at omsætte teori til handling og tage aktiv del i den grønne omstilling. Samtidig skaber det tætte samarbejde mellem universitet og virksomheder lærerige og relevante praktik- og jobmuligheder. Dermed er vores studerende allerede i studietiden med til at udvikle konkrete løsninger og bane vejen til deres fremtidige job.

 

Ungdommen er vores fremtid

For os handler læring om grøn omstilling dog ikke kun om uddannelse og forskning. Ungdommen er vores fremtid. Vi skal inspirere dem, klæde dem på og motivere dem til at gøre en positiv forskel og være en del af løsningen på klodens klimaudfordringer.

I Sønderborg ønsker vi at skabe en generation af engagerede samfundsborgere, der er rustet til at møde fremtidens udfordringer med grønne løsninger og gøre en forskel for vores planet.