Her har du helt unikke muligheder for at få både en videregående uddannelse og bo i skønne omgivelser, du har råd til. Når du tager drømmeuddannelsen her, lægger du samtidig stenene til din fremtid i et internationalt studiemiljø. Og så er her sjovt at være.

Helt ærligt så er Sønderborg ikke verdens største studie by. Men vi tror helt sikkert, det er én af de bedste! For her kan du bo skønt og billigt i en levende by, der er nem at overskue, og du bliver en del af et tæt netværk. Her kan du læse mange forskellige uddannelser på praktisk talt alle niveauer – fra ABC til Ph.d. For i Sønderborg har vi både forskellige ungdomsuddannelser og en række videregående uddannelser – lige fra landbrugsskole til kunstskole, erhvervsakademi og universitet, hvor du kan læse sammen med studerende fra hele verden. Hver anden studerende på universitetets campus kommer fx fra et andet land, hvilket giver dig en unik mulighed for både at studere og lære at navigere i et alsidigt kulturelt miljø, så du er godt rustet til fremtiden i den globale virkelighed.

 

Du har god adgang til erhvervslivet

I Sønderborg har vi et tæt samarbejde mellem uddannelsessteder og virksomheder, bl.a. når det kommer til undervisning, praktikpladser, projekter og studiejobs. Det betyder, at du har nem adgang til erhvervslivet, både når du skriver opgaver – og når du skal have et job. Faktisk er der jobsikkerhed for dig, der læser diplomingeniør- og kandidatuddannelserne på Det Tekniske Fakultet ved SDU Sønderborg. Det betyder, at du er sikret 6 måneders ansættelse umiddelbart efter endt studie, så du kan få noget på dit CV. Og det er nogle spændende virksomheder, du kan arbejde sammen med. I Sønderborg ligger nogle af landets største, globale industrikoncerner med en underskov af virksomheder, og en stor del af dem beskæftiger sig med grøn teknologi.

 

Kom tæt på hele verden i Sønderborg. Her er 60 % af de studerende på universitets campus fra andre lande, hvilket gør det til Danmarks mest internationale universitet.

Du har råd til at bo, som du vil

Det er ikke noget problem at bo godt i Sønderborg. Det gælder uanset om du gerne vil bo tæt på andre eller helt for dig selv. Her er nemlig ca. 800 attraktive studie- og kollegieboliger, ligesom der er et stort antal lejeboliger i byen til rimelige priser.

 

Der er masser at tage sig til

Du kommer ikke til at kede dig i Sønderborg. Her er et stærkt foreningsliv, med alt hvad hjertet kan begære indenfor fritidsaktiviteter, ligesom der er forskellige netværk specifikt for unge. Og så er vi et område med masser af spændende events og tiltag. Du kan se alt fra poetry-slam til udendørskoncerter, ringridning og stand-up og alt det derimellem. Her er fx studiecafé på Alsion, ungdomscafeen, Koncertstedet Mølleparken eller Mejeriet, som er hjemsted for en lang række ungdomsaktiviteter. Og så er der naturligvis masser af indkøbsmuligheder i midtbyen og i shopping centeret Borgen, ligesom her er et væld af cafeer og spændende butikker i gågaden. Det er også her i både Lille og Store Rådhusgade, der er fest i gaden til ud på de lyse timer på de mange værtshuse og natklubber.

Kom og vær med. Vi glæder os til at få dig tættere på Sønderborg.