Sønderborg Kommune har en ambitiøs plan om massiv CO2-reduktion og et CO2-neutralt energisystem i 2029. En imponerende og banebrydende rejse, og vejen mod CO2-nullet er brolagt med målrettet handling og samarbejde på tværs af sektorer samt offentlige og private aktører.

Grøntliv

For at realisere sit ambitiøse mål investerer Sønderborg intensivt i vedvarende energikilder. Solceller pryder tage og marker, vindmøller snor sig i horisonten og to biogasanlæg er allerede nu i drift. Og det stopper ikke her. Et stærkt samarbejde mellem erhvervsliv og kommune står bag at skabe et intelligent og sammenhængende energisystem. Navnet på visionen og samarbejdet er ProjectZero, og dets sekretariat spiller en afgørende rolle i denne transformation. Det innovative privat/offentlige partnerskab er rygraden i Sønderborgs grønne rejse, og det er faciliteret netop her. Gennem projekter som energieffektivisering af bygninger, cirkulær økonomi og bæredygtig mobilitet er byen blevet et eksempel for verden.

 

Sammen om den grønne omstilling

Med en stærk indsats fra både borgere, virksomheder og kommune har vi allerede halveret kommunens CO2-udledning, siden ProjectZero samarbejdet startede i 2007. Op mod 60% af vores virksomheder beskæftiger sig inden for den grønne industri, og klimabevidste borgere tager aktive skridt mod et mere bæredygtigt liv.

Gennem en vedholdende indsats, modige beslutninger og et fælles engagement baner Sønderborg vejen for en CO2-neutral fremtid. Byen har bevist, at grøn omstilling er en både realistisk og økonomisk rentabel drøm, og at en mere bæredygtig verden er inden for rækkevidde for dem, der tør drømme stort og handle derefter.

 

Læs mere:

ProjectZero