Energibesparelser ligger i DNA’et hos virksomheden Niko, der laver lysstyring og boligautomatisering. Deres systemer giver kontrol og komfort samt sparer energi og gavner kundernes økonomi.

Grøntliv

De varierende energipriser har fået mange bygningsejere til at være opmærksomme på deres elforbrug. Det er de også bevidste om hos virksomheden Niko, der har dygtiggjort sig i at skabe løsninger, der gør energioptimering nem og fordelagtig. Med deres systemer inden for lysstyring og automatisering kan du spare energi og få din ejendom til at fungere bedre.

”Vi ser os selv som en førende producent af lysstyringsløsninger, og vores mission er at forbedre bygninger med vores produkter. Vi vil gerne gøre intelligent lysstyring enkel og fleksibel for vores kunder gennem effektive løsninger, og vi ved, at god service er langt mere end en nem installation og idriftsætning. Derfor hjælper vi også med at kortlægge behov og finde frem til de rigtige valg til deres projekt”, forklarer Thomas Phillipsen, der er Sales Director Nordic for Niko.

”Vi ser os selv som en førende producent af lysstyringsløsninger, og vores mission er at forbedre bygninger med vores produkter."
Thomas Phillipsen
-
Sales Director Nordic

Målet for virksomheden er ikke kun at tilbyde fremtidssikrede og innovative løsninger til deres kunder – de vil også hjælpe dem med at spare energi og skabe brugerkomfort.

”Energibesparelser er en del af DNA’et hos os, og vi udvikler løbende vores produkter, så det bliver nemmere at spare på energien. En del af det er også fokus. Når man nemt kan følge sit forbrug, ændrer man også adfærd og bliver endnu bedre til at bruge energi med omtanke”, forklarer Thomas Phillipsen.

Niko, den mere end 100 år gamle belgiske virksomhed, der specialiserede sig i stikkontakter og elektriske systemer, købte i 2008 det danske firma Servodan i Sønderborg, som producerede sensorer. I dag har Niko kombineret det bedste fra begge verdener, så bygninger af enhver type kan nyde godt af deres produkter.

 

Lysstyring sparer energi

Nikos lysstyringssystemer bliver ofte anvendt i større bygninger. Det kan eksempelvis være på skoler, hoteller, hospitaler eller i kontorbygninger. Her kan sensorer, der er installeret i lokalerne, registrere, hvornår der er aktivitet i rummet og så tænde, slukke eller dæmpe lyset efter behov.

Intelligent lysstyring har den fordel, at den nemt kan tilpasses rummets anvendelse i bygningen, og at den sparer strøm i samspil med lysarmaturerne. Det er også noget, der tiltaler Nikos kunder.

”Vi har mange projekthenvendelser. Det, vi oplever – og har oplevet ekstra meget det sidste års tid – er, at eksempelvis kommuner og bygningsejere tager fat i os, fordi de ønsker at optimere deres installationer, når de skifter til LED-armaturer og vil vide, hvordan de bedst styrer deres belysning”, siger Thomas Heide Jørgensen, der er Regional Marketing Manager i Niko Nordic. Han forklarer, at de typisk sælger deres lysstyring til projekter – enten ved nybyggeri eller ved renovering af en bygning eller et lokale.

”Vi har mange projekthenvendelser. Det, vi oplever - og har oplevet ekstra meget det sidste års tid - er, at eksempelvis kommuner og bygningsejere tager fat i os, fordi de ønsker at optimere deres installationer, når de skifter til LED-armaturer og vil vide, hvordan de bedst styrer deres belysning”.
Thomas Heide Jørgensen
-
Regional Marketing Manager

”De høje energipriser har gjort, at flere er blevet meget bevidste om, hvor meget strøm de bruger. Flere vil spare på energien, men bevare komforten. De vil undgå, at lyset brænder på skolen, på arbejdspladsen eller i hjemmet ved en fejl”, forklarer han.

Niko arbejder derfor løbende på at udvikle og fremstille produkter, der imødekommer kundernes behov. Senest har de lanceret en ny generation af deres bevægelses- og tilstedeværelsessensorer.

”Generelt er interessen for vores sensorer på tværs af vores markeder steget, fordi vi har nogle nye og bedre produkter. Med vores nye sensorserie, Niko P40 og M40, har vi et sortiment i prisvindende design med innovative funktioner, som også fremtidssikrer installationen i de bygninger, de bliver placeret i”, siger Thomas Phillipsen.

 

 

Fremtidens hjem er et smart hjem

Også private boligejere kan nyde godt af Nikos produkter. Virksomhedens boligautomatiseringssystem – kaldet Niko Home Control – styrer alle hjemmets faste installationer til el, varme og ventilation og skruer op og ned efter behov.

”Vi tilbyder en samlet ‘smart home-løsning’ med gennemtestede komponenter, som bliver installeret af en installatør, der har sat sig ind i husets el- og varmesystem, og som kender kundens behov. Dermed får man en løsning, der fungerer og spiller sammen som en helhed”, forklarer Thomas Phillipsen.

Niko Home Control er nemt at bruge – du kan enten styre systemet via en skærm i hjemmet eller via en app på sin smartphone. Samtidig kan du lave scenarier, der bliver automatiseret. Et eksempel er, at systemet kan indstilles sådan, at du blot behøver at trykke på et enkelt symbol på en skærm for at slukke alt lys i huset, når du forlader det.

Ønsker du at skrue op eller ned for varmen eller tænde for lyset, når du ikke er hjemme, kan du gøre det via sin smartphone. På appen kan man også se sit opdaterede energiregnskab.

En almindelig familie kan spare 10-30 procent på el- og varmeregningen med Niko Home Control.

 

Læs mere:

Niko