I mere end et halvt århundrede har OJ Electronics arbejdet med design og udvikling af elektronisk styring af gulvvarme og ventilationsanlæg. Det sænker energiforbruget til gavn for klimaet.

Grøntliv

OJ Electronics udvikler styring til elektrisk gulvvarme og til store ventilationsanlæg. Det er to forskellige produktprogrammer og markeder, men fællesnævneren er, at kunderne er meget store firmaer, som bruger OJ Electronics’ styring i deres produkter og services. OJ Electronics har specialiseret sig i at finde løsninger sammen med deres kunder.

”Vi bruger en diamantmodel, som betyder, at ingeniører hos os arbejder direkte sammen med ingeniører hos kunden. Vi sætter folk i direkte kontakt med dem, der ved noget. Så går alting hurtigere, og kunden får bedre løsninger”, forklarer firmaets direktør Erik Damsgaard.

 

I skyen med Amazon, Google og Apple

OJ Electronics gik i 2014 i den digitale sky med sin styring af el-gulvvarme. Nu er det en del af Google Home, Amazon Alexa og Apple Home. Når en familie forlader huset og siger: ”Farvel Google, vi tager på ferie i en uge”, kan teknologi fra OJ Electronics skrue ned for gulvvarmen og sørge for at varme op igen i god tid, inden familien kommer hjem. Det er komfort for familien, som samtidig undlader at sløse med energien.

OJ Electronics brænder for at sænke energiforbruget til gavn for klimaet. Det skal være nemt og sjovt for slutbrugeren. ”Vi ved godt, at frekvensomformere ikke er sexede, men de nye modeller, vi har udviklet, går fra 60 til 90 procent energieffektivitet. Så der er et enormt potentiale, som skal udnyttes, og her spiller brugervenlig software en meget vigtig rolle. Vores udfordring er at vinde den digitale dagsorden, så it-firmaerne ikke udkonkurrerer den tekniske verden”, konstaterer Erik Damsgaard.

”Vi bruger en diamantmodel, som betyder, at ingeniører hos os arbejder direkte sammen med ingeniører hos kunden. Vi sætter folk i direkte kontakt med dem, der ved noget. Så går alting hurtigere, og kunden får bedre løsninger”.
Erik Damsgaard
-
Direktør

35 millioner kroner til produktudvikling

Af samme grund investerer den familieejede virksomhed hvert år omkring 35 millioner kroner i produktudvikling. Det er over 10 procent af omsætningen. Og der er hele tiden en ny generation af løsninger at arbejde med. Det næste bliver integration af forskellige systemer – varme, ventilation, el og måske vejrdata og kundens forbrugsmønster.

”Langt de fleste tekniske systemer er overdimensionerede og hænger ikke sammen med andre. Her kan vi hjælpe og på den måde udnytte energien bedre og spare penge for brugerne, uden at det bliver teknisk og besværligt”, siger Erik Damsgaard.

Løsningerne må meget gerne udvikles i samarbejde med andre virksomheder. OJ Electronics arbejder med åbne digitale applikationer, som andre har tilgang til. Det er også en del af fremtidens arbejdsform. Også lokalt er samarbejdet vigtigt for OJ Electronics. ”Vi ser andre virksomheder som kolleger og samarbejdspartnere. Vi har et fælles ansvar for at gøre Sønderborg-området attraktivt for de ingeniører og teknikere, vi alle sammen har så hårdt brug for”, mener OJ-direktøren.

 

Læs mere:

OJ Electronics