Vi er en erhvervsdrivende fond, der er stiftet for at øge kendskabet til Sønderborg Kommune. I sidste ende er det vores opgave at få flere mennesker til at komme til vores dejlige område for at bo, arbejde, studere – eller bare opleve alt det, vi har at byde på.

GOTO Sønderborg er blevet skabt, fordi vi kunne se, at der var alt for få, der kendte til Sønderborg Kommune. Og dem, der kendte os, troede, at vi var en mindre turistby i udkantsdanmark.

Men vi er så meget mere.

– Gennem de sidste mange år har Sønderborg udviklet sig fra at være en klassisk provinskommune til at være et internationalt orienteret udviklingsområde indenfor cleantech, som har rigtig meget at tilbyde både turister, tilflyttere og studerende, fortæller bestyrelsesformand Peter M. Clausen.

 

Sønderborg skal vise sine ynder

Der er sket rigtig meget i Sønderborg de seneste år. Det skyldes ikke mindst den stærke lokale handlekraft, der sikrer, at vi hele tiden udvikler os. Men også vores unikke placering; vi er tætte på naturen, på Europa – og på hinanden. Og vi er tæt på nul i CO2-udledning. For vi bygger vores grønnere fremtid på den historie, der har formet os. Så i dag er Sønderborg en fremsynet, levende og innovativ kommune.

– Men hvis vi skal opretholde den position også i fremtiden, så er vi nødt til at sikre, at folk får øjnene op for de muligheder, der er her, siger Peter M. Clausen, som derfor står bag stiftelsen af GOTO Sønderborg – sammen med Sønderborg Kommune.

– I Byrådet har vi en klar ambition om at få styrket kendskabet til Sønderborg Kommune, da det er vigtigt for os for at få flere til at flytte hertil. Vi har gode erfaringer med offentlige-private partnerskaber i Sønderborg Kommune, og derfor er det god fornuft for os at etablere GOTO Sønderborg, hvor flere aktører sammen styrker fortællingen om Sønderborg-området – til alles gavn, siger borgmester Erik Lauritzen.

 

Fonden skal positionere Sønderborg

GOTO Sønderborg blev stiftet i starten af 2022 og vores primære opgave er at sikre en koordineret, ensartet markedsføringsindsats af Sønderborgområdet, så der er flere i ind- og udland, der får lyst til at besøge os eller bosætte sig her.

– Vi skal simpelthen i valgklasse, når folk skal beslutte sig for, hvor de vil tage hen som turister eller flytte til for at studere, bo eller arbejde. Det kræver, at vi står sammen som område og får fortalt om alt det, vi kan tilbyde her i Sønderborg på en effektiv måde. Det er enormt meningsfuld opgave, som jeg er oprigtigt begejstret for at være en del af, fortæller direktør i GOTO Sønderborg, Tanja Have, der selv flyttede til Sønderborg i 2010.

 

GOTO Sønderborg binder sløjfe om langvarigt udviklingsprojekt

Fondens oprettelse markerer afslutningen på en indsats, der startede tilbage i 2003, hvor en meget omfangsrig monitor-analyse af erhvervsklimaet i Sønderjylland indikerede, at der skulle investeres massivt i området, hvis det ikke skulle sygne helt hen. Siden er der på baggrund af rapportens anbefalinger blandt andet bygget motorvej til Sønderborg, en helt ny havnefront tegnet af Frank Gehry og et luksushotel med Michelinrestaurant; ligesom by-, kultur- og erhvervsliv har været inde i en rivende udvikling.

– Der er gennem årene blevet gjort et stort arbejde både fra privat og fra offentlig side i forhold til at udvikle Sønderborg området. Nu er vi der, hvor fundamentet er på plads; vi mangler bare at fortælle om det. Og det gør vi så nu gennem GOTO Sønderborg, forklarer bestyrelsesformand Peter M. Clausen.