Internationale topnavne, intimkoncerter, symfoniorkester og sommerrevy – du finder det hele i Sønderjyllands ”hovedstad”.

Kulturliv

Både store internationale popstjerner og små eksperimenterende bands finder vej til Sønderborg, for her er plads til det hele.

“Vi har en virkelig bred pallette af kulturtilbud – vi har alt fra små til store spillesteder, teater, koncertsal og nok Danmarks mest unikke spillested i Mølleparken, og så er Sergenten lige kommet til. Så vi har mange muligheder for at skabe variation og tiltrække spændende kunstnere”, fortæller Jes Johansen, der er direktør for Kultur i Syd, som gennem årene har sørget for, at Sønderborg bl.a. er blevet gæstet af Luciano Pavarotti, Eric Clapton, Roger Waters, Elton John og Bon Jovi samt alle store navne på den danske musikscene.

Hver dag en ny begivenhed

I løbet af et år er det ganske få dage, der ikke er rundet af musik i Sønderborg. Faktisk er det kun de helt store byer, der overgår kommunen i antallet af kulturtilbud.

“Vi har den her mangfoldige kulturprofil, som betyder, at der kommer rigtig mange folk hertil. Og med god grund, for man kan næsten opleve noget nyt her dag. Vi har jo også en af Danmarks største teaterforeninger, et fantastisk pigekor og et symfoniorkester, så alles interesser er nærmest dækket ind. Ja, du vil blive forpustet, hvis du skal nå at opleve det hele”, mener Jes Johansen, som oplever, at både kunstnere og publikum gerne vil til Sønderborg.

“Det er et dejligt sted på mange måder. Især Mølleparken er meget eftertragtet, fordi det er så unikt et spillested – et amfiteater midt i byen, tæt op af søen, hvor kunstnere og publikum mødes under åben himmel om sommeren. Det er helt sikkert med til at underbygge interessen for vores egn”, fortæller Jes Johansen, der ikke lægger skjul på, at det kræver stor lokal opbakning at få så mange ting til at lykkes.

“Alt dette her kan kun lade sig gøre, fordi der er så mange frivillige, der stiller op. Det stiller store krav til foreningerne, når der sker så meget, som der gør”, siger han taknemmeligt.

© Lene Esthave
‘Kultur i Syd’ blev skabt i 2004 og er resultatet af lokal handlekraft og bred opbakning fra områdets erhvervsliv, frivillige kræfter og ivrige koncertgængere.