Over 50 forskellige nationaliteter er repræsenteret på Syddansk Universitet i Sønderborg.  En af de mange udenlandske studerende er Avantika Singh, 18 år. Hun er af indisk herkomst, men er født og opvokset i Nigeria og læser nu på sit første år på Ingeniørstudiet Mecatronics på Syddansk Universitet.

Studieliv

”Jeg planlagde egentlig ikke at tage til Danmark for at læse. Jeg undersøgte ingeniørstudier i flere forskellige lande, men det var altså i Sønderborg, at jeg fandt den uddannelse, der passede mig bedst. Her er det ret meget fokus på praktiske øvelser, og det var det jeg ønskede”, fortæller Avantika Singh.

"Jeg undersøgte ingeniørstudier i flere forskellige lande, men det var altså i Sønderborg, at jeg fandt den uddannelse, der passede mig bedst."
Avantika Singh, studerende på SDU

Mecatronics på SDU er en gren af ingeniørstudiet, hvor de studerende lærer at skabe brugervenlige og intelligente produkter, der blandt andet kombinerer mekanik og elektronik. En robothånd, der kan plukke tomater, er et eksempel på et mekatronisk produkt. Avanitka Sing er meget glad for Syddansk Universitet og sine studiekammerater. Og så er hun umådeligglad for, at det netop var byen Sønderborg, der har kunne tilbyde hende det studie, hun efterspurgte.

”Sønderborg er et utrolig dejligt sted. På cykel tager det 10 minutter at komme til skov, strand og fra sted til i byen. Folk er så venlige, og jeg elsker at være her. Jeg kan også godt lide, at vi ligger lige ved siden af Tyskland, så det er nemt at tage et smut ned i Europa”, fortæller hun.

"Folk er så venlige, og jeg elsker at være her. Jeg kan også godt lide, at vi ligger lige ved siden af Tyskland, så det er nemt at tage et smut ned i Europa.”
Avantika Singh, studerende på SDU

Når man er opvokset på det afrikanske kontinent, er mange ting på den nordlige halvklode eksotiske. For en som Avanitka, der aldrig har oplevet vinter, var vinterens første snefald i Sønderjylland en uforglemmelig oplevelse. Også cykelkulturen har hun taget til sit hjerte og det danske sprog er godt på vej. Hendes uddannelse på Syddansk Universitet tager 3,5 år, men hun regner med også at supplere med en mastergrad. Det ligger heller fjernt for hende også at forestille sig et liv i Sønderborg efter studierne, fortæller hun.

© Lene Esthave