Du er helt tæt på karrieremulighederne, når du studerer i Sønderborg. Her er der nemlig et unikt samarbejde mellem universitetet og erhvervslivet, som gør, at du kan skrive fx eksamensopgaver sammen med en virksomhed. Det gjorde Frederik Lund, og det førte ham direkte ind i drømmejobbet.

Studieliv

”For mig var Sønderborg det helt oplagte valg lige fra starten”, siger Fredrik Lund, der oprindeligt er fra Svendborg. Han ville læse til ingeniør, og det førte ham længere sydpå.

“Jeg besøgte Sønderborg i forbindelse med et brobygningsforløb på gymnasiet, og jeg husker byen som flot og indbydende. Og så var det et klart plus for mig, at Mechatronicsuddannelsen udbydes i Sønderborg, da det er en studieretning, der indeholder samtlige ingeniørdiscipliner”, fortæller han.

"Det var et klart plus for mig, at Mechatronicsuddannelsen udbydes i Sønderborg, da det er en studieretning, der indeholder samtlige ingeniørdiscipliner.”
frederik lund, ingeniør hos bitzer electronics

I Sønderborg fulgte der også en masse værdifulde goder med såsom Boliggarantien, der sikrer, at der altid er en billig bolig til studerende. Også det livlige, men nære, hverdagsliv tiltalte ham, for her kan Frederik Lund spejle sig i både kultur og natur, så han følte sig hurtigt hjemme. Der var mange interessante virksomheder i området, og endelig var han aldrig i tvivl om hverken fakultetets eller erhvervslivets store velvilje og investering i eleverne under studietiden.

“Fra dag ét gjorde byens mange relevante virksomheder opmærksom på sig selv, på universitetets mange og gode events. Også muligheden for at benytte universitetets omgivelser har haft indflydelse på mig. Vi måtte jo bruge laboratorierne som det passede os, hvis vi eks. havde små projekter i gang uden for undervisningen”, fortæller den nyuddannede ingeniør, som i dag er ansat i selvsamme virksomhed, som han skrev afgangsprojekt hos, nemlig BITZER Electronics A/S. Her udvikles, produceres og leveres energieffektive produkter indenfor forretningsom­råderne køl, varme og ventilation.

“Fra dag ét gjorde byens mange relevante virksomheder opmærksom på sig selv, på universitetets mange og gode events."
frederik lund, ingeniør hos Bitzer electronics

På adressen i Sønderborg beskæftiger BITZER Electronics omkring 140 medarbejdere hvoraf de 70 af dem er ingeniører. Som Embedded Software Engineer arbejder Frederik Lund med bagvedliggende koder for den dybe funktion af kontrolsystemer – alt sammen for at skabe de mest energi effektive løsninger for kunder og samarbejdspartnere.

”Det har virkelig været fedt for mig, at jeg kunne lære virksomheden indgående at kende allerede understudiet, for det gav mig en klar fordel, da jeg skulle søge job efterfølgende. De kendt mig jo allerede og vidste, hvad jeg kunne, så det har givet en rigtig god start på arbejdslivet”, siger Frederik Lund.