Da Peter Rødsgaard blev spurgt, om han ville være med til at starte gourmetrestauranten Syttende i Sønderborg sprang han til, selvom han ikke kendte noget til området. I dag er han lykkelig for at have taget chancen – for her er han tæt på det hele.

Kulturliv

Peter Rødsgaard og kæresten boede og trivedes egentlig i Stockholm. Så de havde ikke forestillet sig, at de skulle flytte tilbage til Danmark – og da slet ikke til Sønderborg, som ingen af dem kendte. Men da Peter blev spurgt, om han ville være med til at starte restaurant Syttende, betænkte han sig ikke. Og det har vist sig at være en god beslutning.

“Jeg har faktisk været ovenud begejstret fra dag et. Jeg synes, det er en fantastisk by i en skøn region. Her er sådan en særlig lokal patriotisme og stolte madtraditioner, og så er vi blevet taget rigtig godt imod”, fortæller Peter Rødsgaard, der til dagligt er køkkenchef på Michelin-restauranten Syttende, der ligger i Hotel Alsik.

"Jeg synes, det er en fantastisk by i en skøn region. Her er sådan en særlig lokal patriotisme og stolte madtraditioner, og så er vi blevet taget rigtig godt imod"
Peter Rødsgaard, køkkenchef på Syttende

“Det kan helt sikkert noget, det her område. Her er ufattelig mange leverandører og producenter, som sætter en stor ære i at levere kvalitet, så det har været en skøn rejse kulinarisk. Og så kan jeg godt lide mentaliteten. Når man giver hånd på noget, så kan man regne med det – hver gang. Det er rigtig vigtigt, når man er på det niveau, vi er, at man gør sig umage og holder ord”, forklarer Peter Rødsgaard.

 

Man går ikke på kompromis med Sønderborg

Da Peter og kæresten flyttede fra den svenske hovedstad til det sønderjyske, havde de frygtet, at de skulle gå på kompromis med mange ting. Men sådan har det ikke været fortæller Peter Rødsgaard.

“Det har overrasket os, hvor praktisk Sønderborg er. Det lyder måske lidt spøjst, men vi troede, at nu skulle vi virkelig flytte til provinsen. Det er blevet gjort til skamme. Alting er inden for rækkevidde, lige fra gode handelsmuligheder til oplevelser, spiseoplevelser og weekendture. Hamborg, Aarhus og København ligger jo faktisk lige for, så der er mere metropol over det, end vi havde regnet med. Og så er Als en hyggelig og charmerende ø – der er så mange små oaser, fede lokationer, som du kan opleve, og alting er tæt på vandet”, siger han og glæder sig over, at begejstringen også gælder for hans kæreste Maibrit, der arbejder som tøjdesigner i Kolding.

"Det lyder måske lidt spøjst, men vi troede, at nu skulle vi virkelig flytte til provinsen. Det er blevet gjort til skamme. Alting er inden for rækkevidde, lige fra gode handelsmuligheder til oplevelser, spiseoplevelser og weekendture."
Peter Rødsgaard, køkkenchef på Syttende

“Vi trives helt sikkert. Så det er egentlig mit budskab til andre; at man ikke skal være så bange for at tage chancen med at flytte ud. I hvert fald ikke til Sønderborg”, afslutter Peter Rødsgaard.

© Peter Bjerke