Anden weekend i juli løber den traditionsrige ringriderfest af stablen i Sønderborg. I 2023 er der kommet flere nye tiltag til, seneste skud på stammen er en stort anlagt Ungefrokost, der finder sted fredag den 7. juli.

Kulturliv

Hvis man ikke udvikler, så afvikler man, siges det. I Sønderborg står man ikke stille, her udvikler man til fremtiden. Det gælder også i forhold til den traditionsrige ringriderfest. De senere år er der kommet streetfood og opdaterede udendørsområder til. Og i 2023 kommer der endnu flere tilføjelser. De sidste nye er en Ungefrokost, der skal samle de 18-30-årige.

”Vi har gennem mange år gennemført ringridning efter en kendt opskrift, og det har været en stor succes. Men nu tilsætter vi ekstra krydderi. For vi har måttet sande, at vi ikke helt har haft et tilstrækkeligt tilbud til de unge. Det får vi nu med Ungefrokosten, hvor vi så at sige ”uddanner” fremtidens ringridere, så ringriderfesten også i fremtiden bliver den folkefest, den altid har været”, fortæller Jan Rasmussen, der er formand for Ringriderfesten i Sønderborg.

”Vi har gennem mange år gennemført ringridning efter en kendt opskrift, og det har været en stor succes. Men nu tilsætter vi ekstra krydderi."
Jan Rasmussen
-
Formand for Ringriderfesten

Tre spændende frokoster

Ungefrokosten er et arrangement, hvor unge, der bor i kommunen eller er hjemme på besøg, kan skabe gode relationer, blive opdateret på områdets udvikling og opleve underholdning i topklasse med kendte navne. Arrangementet foregår siddende ved langborde i det store telt Lansen, hvor der bliver holdt taler undervejs.

”Man kan sige, at Ungefrokosten er modelleret efter Herrefrokosten, som de fleste har hørt godt om. Det samme er Damefrokosten, som vi gennemfører for første gang. Forskellen er naturligvis, at indholdet og underholdningen er mere moderne og rettet mod netop de unge. Arrangementet slutter med livemusik, og så er det naturligvis vores forhåbning, at de unge vil holde liv i pladsen hele aftenen og natten”, siger Jan Rasmussen.

"Forskellen er naturligvis, at indholdet og underholdningen er mere moderne og rettet mod netop de unge."
Jan Rasmussen
-
Formand for Ringriderfesten

GOTO Sønderborg markedsfører eventet

En af de store opgaver for Sønderborg er at trække folk til området for at bo og arbejde. Og ifølge forskning er det nemmere at trække folk tilbage til et område, som de kender og måske kommer fra, end det er at fange helt nyes interesse. Derfor bliver Ungefrokosten også supporteret af GOTO Sønderborg, som står for at markedsføre arrangementet.

”Der er tradition for, at tidligere sønderborgere kommer rejsende her til fra nær og fjern for at deltage i ringriderfesten. Så det er helt oplagt, at vi også gør en indsats for at få de unge hjem, og benytter lejligheden for at minde dem om alt det, området her har at tilbyde, så de husker os, når de skal vælge, hvor de vil leve i fremtiden. Så vi glæder os over, at Ringriderfesten i Sønderborg tager udfordringen op, og at vi kan hjælpes ad med at fange de unges interesse – for at komme til ringridning og for at vende hjem mere permanent på sigt”, siger Tanja Have, der er direktør i GOTO Sønderborg.