Det var drømmen om en uddannelse indenfor mechatronics, der trak Sophie Hansen fra Tyskland og Kasper Fredslund Christensen fra Skodborg til Sønderborg. Her mødte de hinanden, og her vil de blive.

GOTO Sønderborg

”Jeg kunne i virkeligheden ikke forestille mig at bo andre steder nu,” siger Kasper Fredslund Christensen, der til dagligt arbejder med mekanikudvikling hos Linak A/S. Han flyttede til Sønderborg, selvom han ikke kendte området, fordi han gerne ville uddanne sig indenfor mechatronics. Og det har været en positiv oplevelse.

 ”Man kan bo virkelig lækkert, fordi man har alting tæt på – både vand, skov og by. Du har alt, hvad du skal bruge, indenfor en rimelig radius”, fortæller Kasper Fredslund Christensen, der ikke bare fandt drømmeuddannelsen i Sønderborg, men også kærligheden. Det var nemlig under studietiden på universitet, at han og Sophie Hansen mødte hinanden. Hun flyttede til området for fem år siden fra Hamborg.

”Jeg blev tiltrukket af, at der er sådan et internationalt miljø, hvor man lærer mange forskellige mennesker og kulturer at kende,” siger Sophie Hansen, der valgte at studere på Syddansk Universitet i Sønderborg, hvor omkring 60 % af de studerende kommer fra andre lande.

”Jeg er et rigtigt vand-menneske, så det er et stort plus, at vandet er så tæt på. Og nu har vi købt hus sammen, så nu bliver vi her. Også fordi jeg forventer at kunne få job i én af de virksomheder, vi samarbejder tæt med på universitetet”, smiler Sophie Hansen.

”Og så ligger Sønderborg midt imellem vores to familier, det er også en fordel”, siger Kasper Fredslund Christensen og fortsætter:

”Det vigtigste er at finde et sted, hvor man føler, man hører hjemme. De gør vi helt sikkert her.”