“Had a great time attending the #IEA conference with inspiring speakers and good discussions on #energyefficiency. Thank you #Danfoss for hosting this important conference in beautiful surroundings.”

Erhvervsliv

Sådan lød startteksten på de opslag, som Maja Blaaberg, der er kundeansvarlig i Googles Cloud-afdeling, lagde op på sin LinkedIn-side i juni 2022.  Hun var til Det Internationale Energiagenturs (IEA) 7. konference, som trak aktører til Sønderborg fra både det politiske system, erhvervsliv og organisationer fra hele verden, og Maja Blaaberg havde også sat de to dage af for at deltage i konferencen om effektiv brug af energi.

 

Googles indsats

Dagene var spækket med oplæg, paneldebatter og workshops fra topnavnene i international politik og erhvervsliv. Googles globale direktør for udvikling og innovation af datacentre, danskeren Jens Peter Clausen, var taget fra USA til Sønderborg, for at fortælle om Googles energieffektivisering af datacentre på konferencen.

”Det var oplagt for Google at deltage i konferencen. Google er verdens største virksomhedsindkøber af vedvarende energi, og vi arbejder målrettet på at undgå at bidrage til klimaforandringer ved at gøre vores datacentre så energieffektive som muligt. Et eksempel er, at vi i dag leverer syv gange mere computerkraft med samme mængde strøm, som vi brugte for fem år siden”, fortæller Maja Blaaberg.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet var medarrangør af konferencen med støtte fra Danfoss, State of Green og Dansk Industri. Sønderborg var valgt som værtsby på grund af byens målrettede indsats mod energieffektivisering for at reducere CO2-udledningen.

 

Positiv konference

Konferencens tema var energieffektivisering, som har fået stigende opmærksomhed i hele verden i de senere år. Det betyder egentlig bare, at energien skal udnyttes optimalt. I husholdningerne er effektiv brug af energi for eksempel at isolere sit hjem, så man ikke fyrer for gråspurvene, vælge en bil, der kører langt på literen eller at bage to brød i stedet for et brød, når ovnen alligevel er tændt.

På konferencen var det de større linjer, der blev rullet ud. Her blev det beskrevet og diskuteret, hvordan energien kan bruges optimalt til søs, i bygninger og i den tunge industri.

”Det var en meget positiv oplevelse at deltage på konferencen. Der er store politiske og økonomiske problemer i verden, men jeg oplevede alligevel en utrolig vilje til at håndtere klimaproblemerne nu. Det var så tydeligt, at ikke kun erhvervslivet, men også verdens politikere, ønsker handling på tværs af industrier. Det giver mig håb for vores klima”, siger Maja Blaaberg.

”Det var en meget positiv oplevelse at deltage på konferencen. Der er store politiske og økonomiske problemer i verden, men jeg oplevede alligevel en utrolig vilje til at håndtere klimaproblemerne nu."
Maja Blaaberg, kundeansvarlig i Google Cloud

Oplægsholderne til IEA-konferencen i Sønderborg leverede så intensive og fængende foredrag, at Maja Blaaberg ikke havde tid til at opleve byens tilbud uden for konferencelokalerne. Hun kender dog byen godt, da hun har været her på ferie flere gange med sin mand og to børn. Denne gang nåede hun dog kun at opleve Alsik Hotel og en kort tur på havnepromenaden.

”Næste gang familien kommer med igen, skal vi en tur i oplevelsesparken Universe, som vi endnu ikke har besøgt. Og det så også ud til at være en imponerende spa, som Alsik har, så den glæder jeg mig også til at prøve”, fortæller Maja Blaaberg