Sønderborg er en kommune med et tydeligt grønt image, hvor hele 6000 arbejdspladser i kommunen er inden for grøn vækst og effektivisering af energi.

Erhvervsliv

En af de fremadstormende, grønne virksomheder, der trives i Sønderborg og bruger byens mange muligheder, er energiselskabet Better Energy. Virksomheden udvikler, finansierer, bygger, drifter og ejer solcelleparker i Danmark og udlandet og skaber grøn strøm.  Aftagerne er især større industrier i ind-og udland.

”For os er det vigtigt at være i en kommune, der spiller med på den grønne omstilling, men Sønderborg har også et stærkt miljø indenfor power electronics og andre ingeniørfag, fordi der er stærke tekniske virksomheder, og uddannelsesinstitutioner omkring os her i byen. På den måde tiltrækker vi arbejdskraft til hinanden, og det er til alles fordel”, siger Nicolai Faaborg Andresen, vicepræsident i Better Energy.

”For os er det vigtigt at være i en kommune, der spiller med på den grønne omstilling, men Sønderborg har også et stærkt miljø indenfor power electronics og andre ingeniørfag, fordi der er stærke tekniske virksomheder, og uddannelsesinstitutioner omkring os her i byen."
Nicolai Faaborg Andresen, vicepræsident i Better Energy

Forbindelsen til Sønderborg stammer fra 2011, da solcellevirksomheden AT Solar blev etableret. I 2018 fusionerede AT Solar ind i Better Energy. Virksomheden har afdelinger i Sønderborg, København, Malmø og Warszawa og er ved at starte op i Finland.

 

Gode erhvervsnetværk

Sønderborgafdelingen har siden 2018 holdt til i Fynsgade i en tidligere Falck-stationog det går strygende med Better Energys grønne erhvervseventyr, som i dag har en milliardomsætning.

Mange virksomheder er blomstret op i Sønderborg og har været medvirkende årsag til det tydelige opsving, byen har gennemgået. Den har udviklet sig fra at være en lidt stille provinsby til en internationalt orienteret by med studerende fra hele verden, mange clean tech virksomheder og et aktivt kulturliv.

”Sønderborg er porten til Europa, og det er i sig meget værdifuldt, men når man vælger at etablere en virksomhed i et område, er det også vigtigt, at der er jobmuligheder, god infrastruktur og udvikling i kulturlivet, så der er muligheder også for medarbejdernes familier. Alt det lever Sønderborg jo op til. Desuden er her jo utroligt lækkert med vand, skov og strand”, lyder det fra Nicolai Faaborg Andresen.

”Sønderborg er porten til Europa, og det er i sig meget værdifuldt, men når man vælger at etablere en virksomhed i et område, er det også vigtigt, at der er jobmuligheder, god infrastruktur og udvikling i kulturlivet, så der er muligheder også for medarbejdernes familier."
Nicolai Faaborg Andresen, vicepræsident i Better Energy

Nicolai Faaborg Andresen er ikke bleg for at anbefale andre virksomheder at etablere sig i Sønderborg:

”Der er nogle virkelig gode erhvervsnetværk her i kommunen, hvor man kan møde relevante personer og få inspiration til at udvikle sin virksomhed. Her er også gode forhold for iværksættervirksomhederne”, afslutter Nicolai Faaborg Andresen.

© Lene Esthave

Læs mere:

Better Energy