ProjectZeros nye direktør er en af Danmarks mest vidende personer inden for grøn omstilling. Brian Seeberg har over 30 års erfaring med energi og bæredygtig udvikling, og han glæder sig til sit nye arbejde.

Erhvervsliv

”Det er fantastisk at skulle stå i spidsen for at arbejde med den grønne omstilling i Sønderborg og være med til at sikre, at vi når det næste niveau i ambitionerne. Jeg glæder mig meget til at omsætte mulighederne i grøn omstilling til forretning, udvikling og vækst, så vi skaber flere arbejdspladser samtidigt med, at vi reducerer CO2-udledningen”, siger Brian Seeberg.

Brian Seeberg har et imponerende CV med en solid erfaring som blandt andet senior vicepresident og leder af Cowis energiforretning og rolle i grøn omstilling og med mange bestyrelsesposter blandt andet i Dansk Industris branchefællesskab for energisektoren: DI Energi.

 

ProjectZero gør Sønderborg CO2-neutral

ProjectZero blev etableret i 2007 med det formål at hjælpe Sønderborg med at blive CO2-neutral i 2029. I den mellemliggende periode er energiforbruget på bl.a. industrien, bygninger, transport og belysning blevet effektiviseret, og der bruges i højere grad energi fra vind og sol. Faktisk er CO2- udledningen i Sønderborg blevet reduceret med 52 procent siden 2007. Dermed går planen om at blive CO2-neutral i 2029, som den skal.

”At projektet går så godt, skyldes at hele samfundet bakker op. Både borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommunen og politikere er aktiveret om at gøre Sønderborg CO2-neutralt. Det ser vi ikke i samme grad nogen andre steder i landet, så Sønderborg og ProjectZero er helt unikke på klimafronten og yder en enestående indsats”, siger Brian Seeberg.

"Både borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, kommunen og politikere er aktiveret om at gøre Sønderborg CO2-neutralt."
brian seeberg, direktør i projectzero

Internationalt fyrtårnsprojekt

Siden sin start i 2007 har ProjectZero været støttet af et samlet byråd og er udpeget af byrådet til at være et af Sønderborgs såkaldte fyrtårnsprojekter. Det er ambitiøse projekter, der understøtter byrådets visioner og strategier for kommunen.

”Sønderborg og ProjectZero har modellen, som demonstrerer effektiv omstilling i praksis. Sønderborg har et enestående udvalg af grønne og energieffektive løsninger, som kan kopieres direkte i andre byer i verden. Det skal vi være endnu bedre til at markedsføre, da det fører til flere ordrer og flere grønne arbejdspladser. Klimaspørgsmålet er ikke kun en svær problemstilling, det er også et middel til vækst i et samfund”, siger Brian Seeberg.

© Lene Esthave

Læs mere:

ProjectZero