Sønderborg danner ramme om en del cykelløb. Tidligere har PostNord været forbi, senere i 2022 kommer Tour de France – og senest var årets næststørste begivenhed Tour de Syd en stor succes.

Kulturliv

Det var ikke nogen tilfældig distance, cykelrytterne i Tour de Syd skulle gennemføre d. 29. maj. Det var faktisk den officielle tredje etape af Tour de France fra Vejle til Sønderborg på 178 km. Der var der 1300 ryttere, der gav sig i kast på en solrig søndag, mens resten af de i alt 2650 cyklister stod på cyklerne i startbyerne Kolding, Haderslev, Aabenraa og Gråsten.

Steven Behrens var blandt de første i mål på den længste etape. “Det var en fantastisk tur hele vejen rundt og det gik stærkt. Vi kørte med 38 km/timen i snit. Den fik fuld skrue på bakkerne. Et megagodt løb.”

Tour de Syd er arrangeret af Kultur i Syd, og her har direktør og eventchef, Jes Johansen, høstet mange roser.

“Vi hører fra folk der har været ude på ruten, at det har været godt organiseret og med god sikkerhed. Det har været en stor succes,” siger han.

“Vi hører fra folk der har været ude på ruten, at det har været godt organiseret og med god sikkerhed. Det har været en stor succes,”
Jes Johansen, direktør og eventchef for kultur i syd

Det er første gang, der er afholdt Tour de Syd, men det et ikke sikkert, det bliver den sidste, fortæller Jes Johansen.

”Ideen opstod under Corona, hvor vi kedede os. Og det er skønt, at det har været en succes, for det er ret krævende at afholde den her slags events. Logistikken skal være på plads hele vejen fra Vejle til Sønderborg. Så nu skal vi lige evaluere dagen.”

Cykelløbet afsluttede i Mølleparken. Her kunne de trætte ryttere møde de professionelle idoler og spørge dem ind til erfaringer fra livet med cykelsporten. Og så var der lagt op til fest med både mad, øl og koncerter med blandt andet Sko/Torp.

© Lene Esthave