Gallerist Anthon Maxus Christophersen har en ambition om at lave Augustenborg til et smørhul for kunst. Han har derfor åbnet Danmarks største galleri, hvor en række kendte og hidtil ukendte kunstnere udstiller deres værker. Augustenborg kan blive stedet, mener han,  hvor kunstentusiaster fra Skandinavien og Nordtyskland mødes, og hvor galleriet bygger bro mellem erhvervslivet og kunsten.

Kulturliv

Anthon Maxus Christophersen har egentlig tilbragt det meste af sit liv i København. Men hans far er fra Sønderjylland, og hans farfar var stolt af at være Røddings købmand. Så da han fik muligheden for at åbne sit eget galleri i Augustenborg, slog han til.

“Jeg synes, det var lidt skægt at få muligheden for at transformere et gammelt psykiatrisk hospital, der ligger i helt fantastiske naturomgivelser. Det skal være en sanselig oplevelse at komme på galleri – både for lokale og for folk, der kommer langvejs fra,” forklarer han.

Maxus101 er allerede fra første dag noget særligt. Det er nemlig Danmarks største galleri målt på kvadratmeter. Men Anthon Maxus Christophersens vision er klar: Galleriet skal bygge bro mellem erhvervslivet og kunsten. På sigt vil også design og kunsthåndværk blive udstillet på niveau med kunsten – i samarbejde med andre aktører.

“Her i Augustenborg kan man tillade sig mere med sine udstillinger, end man kan i København og Hamborg. Det er muligt at tiltrække verdensstjerner, som elsker at få masser af plads til at udfolde deres kunst i de her helt magiske rammer.”

"Her i Augustenborg kan man tillade sig mere med sine udstillinger, end man kan i København og Hamborg."
anthon Maxus Christophersen, kurator hos maxux101

“Rammerne har gjort, at jeg har kunne vise to museumskunstnere som Simone Aaberg Kærn og Thorsten Brinkmann (DE) og give nye kunstnere plads, som man ikke kender fra kunsten. Eksempelvis den tostjernede Michelin-kok Paul Cunningham, filmfotografen Manuel Alberto Claro og børneværten Shane Brox, og have plads til at vise lokale kunstnere som Jeppe Nedergaard.”

For Anthon Maxus Christophersen er det oplagt at lave et galleri på Als, der kan blive et regionalt mødested for kunstelskere, og en rejsedestination for turister fra hele verden, ved at binde samtidskunst og området historie sammen.

“Augustenborg er jo et kunstnerisk ”melting pot”. Fordi byen er perfekt som porten mellem Skandinavien og Nordtyskland. Jeg vil gerne bidrage til, at vi får udfoldet denne mulighed meget mere.”

Maxus101 har løbende nye, spændende kunstnere i de flotte lokaler.