Hos BITZER Electronics forenes innovation og bæredygtighed ved at udvikle, producere og levere energieffektive løsninger indenfor køl, varme og ventilation for en grønnere fremtid. I mere end 50 år har BITZER Electronics arbejdet fokuseret på at skabe løsninger, der kan energieffektivisere og automatisere HVAC&R-branchen.

Grøntliv

I takt med den grønne omstilling har verden rettet sit fokus på effektiv udnyttelse af energien, og BITZER Electronics mission er at bidrage til denne med innovative og energioptimerende løsninger.

BITZER Electronics udvikler bl.a. intelligente styringer til varmepumper. Styringer der kan bruges til både private anlæg, men også i større kommercielle varmepumpe applikationer. I takt med den grønne omstilling bevæger vi os væk fra at bruge fossile brændstoffer til boligopvarmning, og her er en varmepumpe et godt miljørigtigt alternativ. En intelligent og energieffektiv styring sikrer et godt indeklima og formår samtidig at benytte naturens egne ressourcer uden at belaste miljøet unødigt – på den måde får man mere ud af mindre.

En vigtig trend som BITZER Electronics beskæftiger sig med er urbaniseringen. Mange fødevarer skal flyttes fra land til by, globalt, og ved at sikre korrekt nedkøling og transport af disse undgås madspild, samtidigt med at producenterne får størst udbytte af deres høst.

BITZER Electronics laver intelligente styringer til både køle containere og kølelastbiler, og har igennem årene opbygget en stor ekspertise indenfor netop dette område. Med den grønne udvikling indenfor urbaniseringen skærper et stigende antal storbyer kravene for udledning fra transport. Derfor har BITZER Electronics udviklet et styringsøkosystem, der gennem energioptimerende løsninger og batteridrevne kølelastbiler vil nedbringe både lastbilens CO2-udslip, men også gøre dem lydsvag.

 

En intelligent og energieffektiv styring sikrer et godt indeklima og formår samtidig at benytte naturens egne ressourcer uden at belaste miljøet unødigt – på den måde får man mere ud af mindre.

BITZER Electronics giver 3 bud på den grønne omstilling:

  1. Kølemidler skal være mere miljørigtige. Her er CO2 oplagt, og moderfirmaet BITZER i Tyskland er med helt fremme, når det gælder CO2 kompressorer. BITZER Electronics i Sønderborg er ekspert i styringsdelen.
  2. Slut med afbrænding i fjernvarmen. BITZER Electronics ser det som et overgangsfænomen at afbrænde værdifulde materialer for at generere varme. Afbrændingsmetoden bør gradvist udfases og erstattes med varmepumper, der udnytter grøn energi. BITZER Electronics har i samarbejde med moderselskabet BITZER leveret ind til industrielle varmepumper ved adskillige fjernvarmeanlæg i Danmark som en del af initiativet for at fremme grøn energi og bæredygtighed.
  3. Elektrificering af transportsystemet. Alt, hvad der bevæger sig, har i mange år været drevet af diesel, og nu bliver der sat strøm til i stedet. Det kræver kompressorer, frekvensomformere og styringer, som BITZER gruppen kan levere.

 

BITZER Electronics skruer den rigtige løsning sammen, så deres kunders anlæg bruger mindst mulig energi.  Samtidigt er branchen i en rivende udvikling med elektrificering og ny batteriteknologi. Den udvikling vil BITZER Electronics sikre sig at være med i ved bl.a. at fastholde et stort udviklingsteam tæt på beslutningstagerne i Sønderborg, samt samarbejde med unge nye talenter.

BITZER Electronics er en del af BITZER Gruppen og købte i 2023 OJ Electronics. Med hovedsæde i Sønderborg, beskæftiger BITZER Electronics mere end 300 medarbejdere i Sønderborg, mens store dele af produktionen varetages i udlandet.

Læs mere:

Bitzer Electronics