Ny reklamefilm for Sønderborg skal vises på TV2 i hele juni måned, så resten af Danmark kan se den rivende udvikling Sønderborg har gennemgået.

GOTO Sønderborg

Filmen om Sønderborg er filmet af dronefotograf Dane Grace. Han er blot 21 år, men CV’et er allerede langt. Han har dronefilmet reklamefilm i hele verden for blandt andre Samsung, Porche og Audi og er de seneste år også begyndt at filme spillefilm.

Mange droneoptagelser er kendetegnet ved rolige billeder taget 100 meter oppe i luften, men Dane Grane har specialiseret sig i actionskud og præcisionsskud, hvor han flyver helt tæt på emnet, og den stil afspejler sig også i filmen om Sønderbog.

”Det er spændende at arbejde med reklamefilm for en hel by, for der er flere motiver at vælge imellem end ved en almindelig reklamefilm. Sønderborg er en fin og hyggelig by og særligt Havnepromenaden er flot”, siger Dane Grace.

 

Verdensmester og Danmarksmester

Dane Grane er så dygtig til at styre en drone, at han tog verdensmesterskabet under ”World Drone Cup” i 2019 og hele fire gange er han blevet Danmarksmester i Drone Racing.

”Mesterskaberne er jo en blåstempling af mine evner som dronepilot, men der er forskel på bare at kunne flyve en drone sikkert og hurtigt og så at kunne filme flotte skud samtidig”, siger Dane Grace.

Han grundlagde sin karriere som dronefotograf som 12-årig da han hjemme i København filmede sine venner, når de skatede. Siden lærte han sig selv at blive endnu dygtigere ved at se youtube-videoer om droneflyvning og så ellers bare træne, træne og træne. Han har også altid værdsat, at der i miljøet omkring droneflyvning bliver delt viden og teknik, så alle på den måde hjælper hinanden til at blive bedre.

Til filmen om Sønderborg har Dane Grace brugt tre forskellige droner. De ene drone er egnet til store rolige billeder, den anden drone bruges til at flyve hurtigt rundt om ting, mens den tredje drone er pakket mere ind og er designet til at flyve tæt på mennesker.

© Lene Esthave