Der er kun en svag accent tilbage i sproget, men i år er der også gået 23 år,  siden Katrin Rimer fik sit drømmejob i som bratschist i Sønderjyllands Symfoniorkester. Her er hele 14 nationaliteter repræsenteret i orkesteret på 56 personer.

GOTO Sønderborg

”Det er en gevinst for Sønderborg, at byen tiltrækker så mange dedikerede og dygtige mennesker, fordi det giver god dynamik og gode input udefra”, siger Katrin Rimer.

Hun har familie i Kiel, Frankfurt, Hamburg og Lübeck og med base i Sønderborg er det nemt og hurtigt at besøge dem.  Også de kulturelle trækplastrer Operaen og Elbphilharmonie i Hamborg, besøges jævnligt.

Katrin Rimer har tre børn, hvoraf den yngste på 17 år stadig bor hjemme. For hende har det været vigtigt, at Sønderborg har både en tysk skole og to tyske børnehaver, så hendes børn kunne blive tosprogede og dermed let tale med familien i Tyskland.

 

Engang føltes det lidt småt

Efter at have boet i mange år i store byer som Berlin og København, var det et stort spring at flytte til Sønderborg dengang i 1999, fordi byen var så meget mindre, end hun var vant til. I dag kunne hun ikke forestille sig at bo andre steder.

”Det føltes lidt småt i starten, for der var kun ganske lidt byliv, men jeg har aldrig søgt væk herfra, for jeg kan virkelig godt lide at bo her.  Byen har også udviklet sig helt utroligt meget de seneste år med gode restauranter byliv og nyt byggeri. Jeg sidder nu og ser over på Havnekajen og på Hotel Alsik, som jo er lykkedes utroligt godt med at lave et smukt område”, siger hun.
Katrin Rimer bor midt inde i Sønderborg, men har også boet i en lang periode ved Kløvermarken. Hun nyder den korte afstand til strand og skov.

”Jeg bruger naturen meget. Jeg har kajak og dyrker Stand Up Padle og løberoftei naturen. Alting er i overskuelig cykelafstand, så min gamle bil bliver næsten kun brugt, når jeg skal til Tyskland”, fortæller Katrin Rimer.

Og så betyder det selvfølgelig også meget, at hun med egne ord har en fantastisk arbejdsplads i Sønderjyllands Symfoniorkester.