Det var en byfest i Søborg, hvor familien Brudvig Astrup boede, som gjorde udslaget: Nu skulle det være! De skulle væk fra Storkøbenhavn. Mens de sad på et tæppe på en flad plæne omgivet af bygninger og beton og alt for mange menneskergik tankerne til sommerferierne ved Flensborg Fjord. De tænkte på Ringriderfesten, den friske luft, naturen og alle de dejlige oplevelser, de lige have haft. 

Familieliv

”Til den fest slog det mig: Hvad i alverden laver jeg dog i denne stenørken i et alt for dyrt hus på 80 kvadratmeter på en lillebitte grund på 250 kvadratmeter, når jeg kan flytte hjem til Sønderborg og have råd til et stort, dejligt hus tæt på skov, strand og by?” fortæller Mette Brudvig.

Forud var gået mange år i både en to-værelses lejlighed på Nørrebro og i det lille rækkehus i Søborg. Men med tre børn var pladsen alt for trang, og livet var presset af arbejde, transport og praktiske gøremål.

Gode jobs

Mette Brudvig havde en dejlig barndom med heste, natur og frihed i Vester Sottrup 9 km nordvest for Sønderborg. Da hun var 17 år, flyttede familien til Rejsby, fordi forældrene skulle være efterskoleforstandere her. Kort efter studentereksamen flyttede Mette Brudvig Astrup til England, hvor hun blandt andet arbejdede som ejendomsmægler, og siden slog hun sig ned i København og begyndte at læse journalistik på Roskilde Universitet. Hun havde gode jobs på Dagbladet Politiken og som kommunikationsrådgiver hos Frelsens Hær, og hendes mand var salgschef på flere start-ups. Men hverdagen hang ikke sammen for familien.

”Jeg bekymrede mig altid over, om jeg kunne nå at hente mine børn i børnehaven inden lukketid, en kø eller en ambulance på vejen kunne jo fordoble transporttiden. Jeg var bare så træt af at have for lidt plads og for lidt tid, og jeg drømte om frisk luft og om at kunne give mine børn den samme frihed og de samme naturoplevelser, som jeg selv havde haft”, fortæller hun.

Hjem!

Mettes Brudvigs forældre var på det tidspunkt flyttet tilbage til deres hjemegn Alnor tæt på Sønderborg, og det gjorde det endnu lettere for Mette Brudvig Astrup og hendes mand at tage beslutningen om at flytte teltpælene til netop Sønderborg. I 2017 fandt familien drømmehuset i form af et etplanshus i Høruphav med udsigt til skoven.

”Det var vigtigt for os at finde et godt hus med kort afstand til strand og skov og en god folkeskole. Her kan jeg have halvpart i en islænderhest og ride gennem Sønderskoven, mine børn kan fange krabber, og vi kan have hunde. Det giver mig så stor en glæde at bo her”, siger Mette Brudvig.

Beslutningen om at flytte til området smittede åbenbart, for kort efter flyttede Mettes Brudvig Astrups bedste veninde til byen, så kom hendes lillesøster med familie, og til sommer flytter også hendes storesøster med familie til Sønderborg.

Mette Brudvig Astrups børn er i dag 6, 8 og 11 år, hun selv arbejder i Sønderborg Forsyning som kommunikationsrådgiver og presseansvarlig, mens hendes mand er ansat i Danfoss.

”Sønderborg har udviklet sig kolossalt siden min barndom her, og vi mangler ikke noget. Selvfølgelig savner jeg familie og de venner, der stadig er i København, og så også det gode udbud af vietnamesisk og thailandsk mad, men ellers lever området op til alt, hvad vi drømte om”, siger hun.