Klubben i Sønderborg har eksisteret i 21 år og har i den periode været i USA fem gange og været kåret som Europamestre to gange. En af holdets fire vejledere, Ejner Kobberø Andersen, der til dagligt er direktør for produktledelse i Danfoss, har høje forventninger til holdets præstation.
”Jeg er meget imponeret over vores hold og det, de har fået lavet. Som en del af konkurrencen skal de programmere en robot, som de har bygget i Lego, til at gennemføre en bane med forskellige opgaver. Det er de lykkes med til et meget højt niveau. Teknologi og naturvidenskab kan være svært lærestof, men med leg og konkrete opgaver kan det gøres både spændende og inspirerende. Det er også vores håb, at vi kan motivere deltagerne til at dyrke interessen for de tekniske fag, når de senere skal til at vælge en videregående uddannelse”, siger Ejner Kobberø Andersen.
Konkurrencen FIRST Lego League er en global teknologi turnering for børn og unge i alderen 10 til 16 år med omkring 700.000 deltagere. Hvert år er det et nyt tema, og alle deltagerhold får otte uger til at løse en opgave bestående af en teoretisk og en praktisk del.
Elbiler skal fungere som batteri
Udover den programmerede Lego robot, skal de deltagende hold præsentere en innovations ide indenfor temaet energi, og idéen må meget gerne visualiseres i Lego. Holdet fra Sønderborgs innovationsidé er, at elbiler skal fungere som batteri, der kan lades op og levere strømmen igen. På den måde kan bilens batteri lades op, når strømmen er billig og grøn, og den kan tappes igen til hjemmet eller arbejdspladsen i peak-perioderne, fortæller Antoine Perruchot, der er 9 år gammel og holdets yngste medlem.
”Når bilen har leveret den strøm, man skal bruge i hjemmet om morgenen, kører man på arbejde – for eksempel i Danfoss – og sætter bilen til en ladestander der”, fortæller Antione Perruchot. Han fører en lille bil fra et hus bygget af Lego til parkeringspladsen på en virksomhedsbygning – også bygget af Legoklodser – hvor han sætter bilen til en ladestander.