Ude godt – hjemme bedst. Sådan lyder det i dag fra Christine Nørgaard Skylvad, som efter at have studeret og boet i Århus i en årrække er flyttet tilbage til Sønderborg med sin mand Christian. Her har de bygget drømmehuset og fået spændende jobs.

”Jeg har egentlig altid været glad for Sønderborg. Men da jeg var færdig med gymnasiet, trængte jeg til at komme lidt væk og opleve noget andet”, fortæller Christine Nørgaard Skylvad. Hun gjorde derfor det, som mange andre unge fra Sønderborg gør – hun tog til én af de større byer for at studere. Valget faldt på Århus, hvor hun tog en kandidatgrad i IT og Informationsvidenskab. Det var også her, hun mødte Christian, der oprindeligt kommer fra Horsens. De to kærester flyttede sammen i Århus, og boede der, mens de læste.

”Vi var virkelig glade for at bo i Århus. Det er en skøn og levende by. Men så kom corona-pandemien, og pludselig var det ikke så sjovt at bo i en lille lejlighed. Vi måtte jo kun være derhjemme, og alting havde lukket, så det blev pludselig meget trangt, når man bare sad derhjemme” fortæller Christine, som samtidig var blevet færdig med sit studie og fik job i Familieretshuset i Aabenraa, og derfor også pludselig fik langt på arbejde. Men heldigvis dukkede der en anden mulighed op. Christines forældre i Sønderborg har et sommerhus på Sydals, og det fik det unge par lov til at låne.

 

Fordommene forduftede

”Jeg indrømmer, at jeg i første omgang var skeptisk,” smiler Christian Nørgaard Skylvad. I modsætning til Christine, som gerne ville tilbage til Sønderborg, så var han ikke lige så begejstret ved tanken om at flytte til provinsen.

”Men jeg blev ret hurtigt glad for roen og den dejlige natur hernede. Og så gik det også op for mig, at Sønderborg faktisk har rigtig meget at byde på. Derudover så kom vi jo tæt på familien, så det var slet ikke så skræmmende at flytte væk fra den store by” siger Christian, hvis rødder strækker sig ned til Flensborg syd for grænsen.

Efter et år i sommerhuset besluttede parret sig derfor for at slå sig mere permanent ned i Sønderborg. De blev gift og købte et hus, som de har bygget om efter eget design, så det i dag står fuldstændig, som de havde drømt om.

”Vi ville aldrig have haft råd til at bo, som vi gør her, i Århus. Og mange af de ting, vi havde glæde af der, har vi jo også her. Vi bor tæt på vandet, vi kan gå på café og restauranter og vi går næsten hver dag en tur på Gendarmstien. Så vi føler bestemt ikke, vi mangler noget. Tværtimod” siger Christine Nørgaard Skylvad.

”Vi ville aldrig have haft råd til at bo, som vi gør her, i Århus. Og mange af de ting, vi havde glæde af der, har vi jo også her."
Christine Nørgaard Skylvad

Karrieremuligheder er et plus

Én af de ting, der tiltalte tilflytteren Christian i Sønderborg var de gode jobmuligheder. Straks efter endt uddannelse som Cand.merc.IT, blev han ansat ved Danfoss i deres Postgraduate program.

”Det spiller helt sikkert en vigtig rolle, at der er gode karrieremuligheder her. Jeg er blevet en del af en stor international koncern, så der er næsten uanede muligheder, hvilket helt sikkert giver karrieremæssig tryghed. Men der er nok mange, der ikke ved, hvor mange muligheder der egentlig er hernede, hvis de ikke kender området” siger Christian, der i dag er blevet varm fortaler for at bo i Sønderborg, og det unge par håber, at mange andre unge vil vælge samme vej.

”Vi er så glade for at bo her nu. Men vi kunne godt tænke os at møde flere som os – at skabe et stærkt netværk med folk, vi kan spejle os i. Så vi synes, det lyder rigtig spændende med ”Barn af Sønderborg,” siger Christine Nørgaard Skylvad.