Sønderborg er et godt sted at starte et iværksættereventyr. Sådan lyder det fra stifterne af Parcellet, der sælger børnetøj online og gennem den fysiske butik på gågaden.

GOTO Sønderborg

Egentlig er Mia Grønning uddannet sygeplejerske. Og det var da også det, hun arbejdede med, da hun fik ideen til at sælge børnetøj.

 ”Det var nok den her tanke om købmandskab, der tiltrak mig”, fortæller hun.

Og hendes mand Troels Bruun bakkede hende op. Han arbejder til daglig med digital forretningsudvikling i en af områdets store virksomheder.

”Det var også lidt sjovt for mig at få lov til at skabe vores helt eget og prøve nogle af de ting af, som jeg ikke kan på mit almindelige arbejde, siger han. 

 

Parcellet vokser – også over grænsen

Der var ikke langt fra tanke til handling. Ægteparret, der også er forældre til fire børn, kastede sig ud i projektet med ildhu. Og succesen lod ikke vente på sig.

”Det er jo sådan et hobbyprojekt, som nærmest er stukket lidt af”, smiler Troels Bruun. ”Ja, jeg sagde mit job i sygeplejen op, og nu er det det, jeg laver fuld tid til daglig,” siger Mia Grønning, som ikke er alene på posten. Fra at være to mand med et lille lager hjemme i stuen og en webshop, har Parcellet nu seks ansatte og en stor flot butik i Sønderborg gågade. 

”Jeg synes, det er dejligt at drive virksomhed i Sønderborg. Jeg kunne faktisk ikke forestille mig et bedre sted. Jeg oplever et kæmpestort lokalt engagement og opbakning. Både fra kunder og fra kommunen, siger Mia Grønning, som netop også har åbnet for det tyske marked.

”Det er jo det oplagte vækstområde for en virksomhed her i grænselandet, og vi har i forvejen mange tyske kunder i butikken, så det er vi naturligvis meget spændte på”, fortæller Mia Grønning, som mødte Troels Bruun i studietiden i opvasken på Sønderborg Sygehus.

”Det er virkelig et område i fremdrift og et godt sted at bo og arbejde. Her er vi jo tæt på det hele – vandet, naturen, erhvervslivet og ikke mindst grænsen”, siger den dynamiske duo.