I Sønderborg er der et aktivt og fremsynet erhvervsliv, som for en stor dels vedkommende er beskæftiget inden for den grønne omstilling. Her er plads til mange flere, som vil gøre brug af de fordele, der er ved være en internationalt orienteret kommune i grænselandet – uanset om du vil bygge virksomhed eller holde en konference.

Erhvervsliv

Der er mange fordele ved at drive virksomhed eller holde konference i Sønderborg. Her er fx en veludbygget og velfungerende infrastruktur med lufthavn og daglige flyvninger til København og motorvejsforbindelse til E45. Så uanset om du skal hertil eller herfra, kan det ske hurtigt og smidigt, hvilket er en fordel uanset om du har medarbejdere, der pendler, eller konferencegæster, der skal finde vej.

Et internationalt orienteret miljø

Derudover er Sønderborg kendetegnet ved et internationalt orienteret miljø; her bor og arbejder 110 forskellige nationaliteter, og vi ligger lige på grænsen til Tyskland og resten af Europa, som vi har et stærkt samarbejde med. Universitetet i Sønderborg er engelsksproget, og halvdelen af de studerende kommer fra udlandet, hvilket gør det til det mest internationale campus i Danmark. Og så har universitetet og erhvervslivet tradition for et nært og stærkt samarbejde; forskning, innovation og adgang til veluddannet arbejdskraft ligger altså lige for, hvilket er en force, når 50% af virksomhederne arbejder inden for den grønne omstilling – og kommunen har en ambition om at blive Co2 neutral i 2029.

Med mere end 3.000 virksomheder i kommunen er chancerne gode, når du skal starte din karriere her.

Hjemsted for ambitiøse erhverv

Sønderborg er hjemsted for det ambitiøse nationale energisamarbejde Energy Cluster Denmark, som udvikler nye teknologier, produkter og systemer til effektiv energihåndtering. Endelig har Sønderborg også en global førerposition inden for mekatronik, altså intelligente produkter, der integrerer mekanik, elektronik og software. Erhvervslivet består af enkelte store globale koncerner og en stor underskov af mellemstore og mindre virksomheder, ligesom iværksætteriet trives. Det skyldes ikke mindst, at kommunen er orienteret mod erhvervslivets behov. Her er løbende attraktive erhvervsgrunde til salg, kommunens erhvervsservice kan rådgive om alt fra byggeansøgninger til miljøregler, og generelt er der stærke netværk på tværs af virksomhederne.

Vil du bygge, vækste eller udvikle?

I Sønderborg kan du bygge, vækste eller udvikle din virksomhed, som du ønsker – ligesom det er et inspirerende sted at holde dit virksomhedsarrangement. Her er en stærk tradition for at afholde konferencer i både stor mindre skala. Dels er her over moderne konferencefaciliteter for op til 1000 deltagere, et professionelt set-up for både danske og internationale events og masser af muligheder for virksomhedsbesøg og faglige indlæg om bæredygtighed og grønne løsninger.

Endelig er Sønderborg også bare et dejligt sted at være – her er vi tæt på naturen og hinanden.